Биотека
Количка

Орална хигиена

Орална хигиена

Натурална козметика за орална хигиена - чистота и здраве от природата

Здравата, красива и бяла усмивка е нещо, което всеки иска да притежава. Тя е знак не само за добра орална хигиена, но и за самоуважение и увереност. Общоприета истина е, че грижата за зъбите и устната кухина е най-добрият начин да останете здрави и да изглеждате млади. Пожълтели зъби, заболявания на венците, плака, образуване на зъбен камък и лош дъх могат да добавят години към вашия външен вид. Освен това здравата усмивка е изключително важна не само за вашия външен вид, но и за качеството ви на живот. Поради факта, че оралното здраве и общото здраве са тясно свързани, лошата орална хигиена играе голяма роля в развитието на редица заболявания. Натурална паста за зъби, био вода за уста.

Въпреки, че за някои хора осигуряването на орална хигиена се състои от паста за зъби и четка за зъби, избрани на случаен принцип от рафтовете на супермаркета, или избора им е продиктуван основно от познаването на дадена марка, оралната хигиена заслужава много повече внимание. Днес пазара предлага голямо разнообразие от козметични продукти за орална хигиена - различни пасти за зъби и води за уста. За съжаление, някои от тях съдържат съставки, които могат да повлияят неблагоприятно на здравето. Така че когато избирате паста за зъби, си струва да обърнете внимание на състава.

Накратко, най-лесният начин да подобрите вашата рутина за грижа за устната кухина е използването на натурална козметика за орална хигиена. Натуралните пасти за зъби и вода за уста, формулирани с естествени съставки са известни със своите ползи за оралното здраве. Натурална паста за зъби, био вода за уста.

Защо натурална козметика за орална хигиена е добрият избор?

Мислите, че натуралната козметика за орална хигиена е по-малко ефективна от конвенционалната? Направете крачка в нова посока и ще се убедите, че естествените съставки в натуралната паста за зъби и вода за уста могат да ви помогнат да поддържате добра устна хигиена повече от очакваното.

Идеалната козметика за орална хигиена трябва преди всичко да почиства зъбите от остатъците от храна, да притежава антикариесни, антибактериални и освежаващи дъха свойства, да предотвратява образуването на плака и да премахва вече образуваната, както и да реминерализира зъбния емайл. Съставът на натуралната козметика за орална хигиена включва естествени вещества, които се справят със всичко това. Натурална паста за зъби, био вода за уста.

 натурални козметика за орална хигиена

Ето няколко причини, поради които е добре да използвате натурална козметика за орална хигиена: Натурална паста за зъби, био вода за уста.

  1. Безопасно почиства зъбите

Най-вероятно знаете, че в конвенционалната козметика за орална хигиена може да намерите много синтетични химически съставки, които са потенциално вредни за здравето. Те попадат в тялото, тъй като козметиката за орална хигиена е в пряк контакт с лигавиците. А понякога съществува и риск от неволно поглъщане. Попаднали в храносмилателния тракт вредните съставки, съдържащи се в пастата за зъби и водата за уста могат да повлияят на храносмилателната, нервната или хормоналната система. Например, триклозан - антимикробен агент. Той обикновено се среща в конвенционалните продукти за лична хигиена. Влияе върху баланса на ендокринната система. По-специално на хормоните на щитовидната жлеза и е обявен за „ендокринен разрушител“.

Натурална козметика за орална хигиена не съдържа вредни синтетични съставки. Тя почиства зъбите нежно и ефективно, и се бори с бактериите в устната кухина с растителни екстракти, естествени минерали и етерични масла с антисептични свойства. Затова съзнателният избор на паста за зъби и вода за уста е важен за вас и вашeто семейство.

  1. Естествено и ефективно освежава дъха

Натурална козметика за орална хигиена освежава дъха по същия начин като конвенционалната, но с помощта на мощни етерични масла и без химически добавки. Натурална паста за зъби, био вода за уста.

Натурални етерични масла от мента и чаено дърво се използват често в натуралната козметика за орална хигиена за освежаване на дъха. Те премахват бактериите, които причиняват лошия дъх, благодарение на техните естествени антибактериални  свойства. 

  1. Предотвратява и успокоява болката във венците

Повечето конвенционални пасти за зъби са твърде агресивни за чувствителните венци. За разлика от тях натуралните пасти за зъби имат истинско предимство при признаци на орална чувствителност. Те съдържат растителни масла и екстракти, напр. като алое вера или етерично масло от чаено дърво, които могат да успокоят чувствителните или болезнени венци.

  1. Ефективно и безопасно премахва петна от зъбния емайл

В състава на натурална козметика за орална хигиена са включени естествени вещества с избелващ ефект, като например:

  • Хидратиран силициев диоксид - естествен минерал и напълно безопасен за употреба абразив. Много често се използва за премахване на зъбна плака, ефективно и нежно полиране на повърхността на зъбите и отстраняване на петна, появили се в резултат от тютюнопушене, консумацията на кафе, червено вино и други храни и напитки. Натурална паста за зъби, био вода за уста.
  • Бамбуковия въглен е добра алтернатива на агресивните абразиви в пастата за зъби и естествена съставка, която ефективно и безопасно избелва зъбите. Едновременно с това предотвратява натрупването на зъбна плака, абсорбира неприятните миризми и по този начин освежава дъха за дълго време.
  • Екстракт от ананас е друга естествена съставка, ефективна при избелването на зъбите. Съдържа мощния ензим бромелаин, който разтваря зъбната плака и нежно полира зъбния емайл. Натурална паста за зъби, био вода за уста.
  1. Подпомага реминерализацията на зъбния емайл с натурални съставки

Зъбният емайл е най-твърдата тъкан в човешкото тяло. Въпреки, че е много здрав, устната кухина е „враждебна среда“ и зъбния емайл ежедневно е атакуван от различни орални бактерии и киселините, които произвеждат като страничен продукт. Той става податлив на износване и възниква необходимост от неутрализиране на киселинните странични продукти, укрепване на зъбния емайл -„реминерализация“ и намаляване риска от кариес.

Минимизирането на консумацията  на рафинирани въглехидрати и захар, алкохол и газирани напитки е ефективен начин за подпомагане на реминерализацията на зъбния емайл. Както и поддържането на зъбите чисти от плака и зъбен камък. При това, използването на натурална козметика за орална хигиена с реминерализиращи естествени съставки се оказва толкова ефективна, колкото и тази, съдържаща флуорид, но без странични ефекти.

Стоматолозите от десетилетия препоръчват флуорид, утвърден като „златен стандарт“ в реминерализацията на зъбния емайл и осигуряване на превенция на кариес. В съвременната грижа за оралното здраве негова естествена алтернатива са хидроксиапатит и ксилитол, включени в състава на натуралната козметика за орална хигиена.

  • Хидроксиапатит е естествено срещаща се форма на калций, която съставлява до 70% кост и е основният минерал в зъбния емайл. Притежава много добри реминерализиращи свойства, сравними по ефективност с флуорида и помага за защита на зъбите от кариес. Въпреки това, в сравнение с флуорида, хидроксиапатитът има редица неоспорими предимства, като: подкрепа на здравословен и балансиран орален микробиом; по-добро укрепване на зъбния емайл; съчетано с лек избелващ ефект и нулева токсичност.
  • Ксилитол е естествен подсладител, извлечен от растителни влакна и често се използва като съставка в натуралната козметика за орална хигиена. Предотвратява разпространението на бактерии, причиняващи кариес и същевременно затруднява полепването им по зъбите и прилежащите им меки тъкани. Същевременно помага за повишаване на рН на слюнката, което прави оралната среда по-благоприятна за реминерализация на зъбите.

Натурална козметика за орална хигиена не съдържа потенциално опасни за здравето съставки като:

сулфати - SLS и SLES, парабени, изкуствени аромати, флуорид, изкуствени подсладители и оцветители, триклозан,  алкохол и др.

Грижете се за здравето на устата с разпознаваеми съставки и естествената лечебна сила на растенията, етеричните масла и минералите. И не забравяйте, че използването на натурална козметика за орална хигиена е финалният щрих към вашето добро здраве.  Натурална паста за зъби, био вода за уста.

 

 натурални пасти за зъби и вода за уста

 

 

 

Натурална вода за уста с морски зърнастец и ментово масло за чувствителни зъби
Нов Топ
Марка: BIO2YOU
Ефективна природна формула успокоява чувствителните зъби и венци, предпазва от кариес, пародонтит и намалява образуването на зъбна плака. Неутрализира лошия дъх, дезинфекцира, освежава и осигурява дълготрайна защита на устната кухина. Осигурява добра орална хигиена дори и на труднодостъпни участъци,..
27.90 лв. Без данък:27.90 лв.
Натурална избелваща паста за зъби с морски зърнастец и бамбуков въглен
Нов
Марка: BIO2YOU
Природна формула нежно почиства и възстановява естествената белота на зъбите. Активните натурални съставки успокояват и защитават венците, осигуряват продължителен антибактериален ефект и запазват свежия дъх. Съдържа: • Морски зърнастец (облепиха) спомага за бързото зарастване на увреждания на ве..
15.90 лв. Без данък:15.90 лв.
Натурална избелваща паста за зъби с морски зърнастец, ментово масло и екстракт от градински чай
Нов Топ
Марка: BIO2YOU
Природна формула нежно почиства и възстановява естествената белота на зъбите, като предпазва чувствителния зъбен емайл от увреждания. Активните натурални съставки успокояват и защитават венците, осигуряват продължителен антибактериален ефект и запазват свежестта на дъха. Съдържа: • Морски зърнаст..
15.90 лв. Без данък:15.90 лв.
Натурална паста за чувствителни зъби с морски зърнастец
Нов
Марка: BIO2YOU
Природна формула нежно почиства и предпазва чувствителния зъбен емайл от увреждане. Активните натурални съставки намаляват чувствителността, успокояват и защитават венците, спомагат за запазване на естествената белота на зъбите, осигуряват продължителен антибактериален ефект и запазват свежия дъх. С..
15.90 лв. Без данък:15.90 лв.
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)
Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. Чрез използването му вие се съгласявате с това.