Биотека
Количка

Общи Условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

 

Настоящата страница съдържа Общите условия за ползване на www.bioteka.bg, които уреждат правилата за ползване и сключването на договор за покупко-продажба с търговец в онлайн магазин www.bioteka.bg.
Моля, прочетете внимателно Общите условия за пазаруване в нашия онлайн магазин www.bioteka.bg, преди да започнете за пазарувате!

 

ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Планта трейд ЕООД е търговско дружество със седалище и адрес на управление гр. Пловдив, бул. Цариградско шосе № 28, ет.3, вписано в Търговския регистър под
ИН по ДДС BG 201430520. Планта трейд ЕООД администрира сайта и онлайн магазина
www.bioteka.bg, като по-долу за краткост ще бъде наричан ТЪРГОВЕЦ.

 

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

1. Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които ТЪРГОВЕЦА предоставя услуги на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ посредством онлайн магазина www.bioteka.bg.
Тези условия обвързват всички ПОТРЕБИТЕЛИ. С натискане на бутона „Съгласен съм с общите условия”, ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява, приема изцяло и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

 

2. Идентифициране на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възпроизвеждане на направеното изявление за приемане на Общите условия, както и за направената поръчка се извършва чрез съхранение на IP адреса на ПОТРЕБИТЕЛЯ, както и всяка друга информация на сървъра на www.bioteka.bg.

 

3. Продуктите, които се намират на интернет страницата на www.bioteka.bg представляват демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на ТЪРГОВЕЦА.

 

4. ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да направи отказ от доставка на поръчка в случай, че продуктите не са налични. При липса на складова наличност от заявения продукт ТЪРГОВЕЦЪТ уведомява ПОТРЕБИТЕЛЯ за изчерпването му чрез съобщение до посочения от ПОТРЕБИТЕЛЯ електронен адрес или телефонен номер. В случай, че е направен превод по банковата сметка на ТЪРГОВЕЦЪТ, ПОТРЕБИТЕЛЯ може да избира между отказ от поръчката с възстановяване на сумата или заместваща поръчка.

 

5. Използването на този уебсайт означава, че сте се запознали внимателно с Общите условия за използването му и сте се съгласили да ги спазвате безусловно.

 

6. Ако някоя от разпоредбите на настоящите Общи условия за ползване на уебсайта се окажат недействителни или неприложими, независимо от причината за това, то това не влече недействителността или приложимостта на останалите разпоредби.

 

7. ТЪРГОВЕЦЪТ уточнява, че изображенията на продуктите имат информативен и насочващ характер. Доставените продукти могат да се различават от изображенията, поради промяна на характеристиките или техния дизайн.

 

8. Всички продукти, включително тези в промоция се продават и доставят до изчерпване на количествата, дори това да не е изрично отбелязано в уебсайта.

 

9. Уебсайтът www.bioteka.bg може да съдържа линкове към други сайтове. ТЪРГОВЕЦЪТ, собственик на www.bioteka.bg не носи отговорност за политиката на поверителност на уебсайтове, които не администрира, както и за друга информация, съдържаща се в тях.

 

10. Електронният адрес, който ПОТРЕБИТЕЛЯ използва при попълване на формата за поръчка няма да бъде използван за други цели освен уведомяване от
www.bioteka.bg.

 

11. Всички продукти в www.bioteka.bg са с етикети на български език и доказан произход. Планта трейд ЕООД е ексклузивен дистрибутор на марките в онлайн магазина и работи директно с производителите на съответните марки.

 

II. ДОСТАВКА

1. ТЪРГОВЕЦЪТ извършва доставка на продукти/стоки само на територията на страната и има сключен договор с куриерска фирма Интерлогистика куриер ЕООД. Доставката се осъществява до посочен от ПОТРЕБИТЕЛЯ адрес в рамките на 2-3 работни дни.

 

2. След предаване на стоката на куриер, ТЪРГОВЕЦЪТ се освобождава от риска от повреждане/загубване на стоката, който изцяло се прехвърля върху ПОТРЕБИТЕЛЯ. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за закъснение на доставката на стоката в случай, че същото се дължи на куриера или друг доставчик.

3. Доставената стока следва да бъде прегледана внимателно от ПОТРЕБИТЕЛЯ или упълномощено от него лице, за да установи дали това е поръчаният от него продукт и дали не е нарушена опаковката при доставката. ПОТРЕБИТЕЛЯТ няма право да тества продукта преди да е заплатил стойността му и транспортните разходи.

4. В случай, че са посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакт и/или телефон при подаване на заявката ТЪРГОВЕЦА не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.

 

5. При предаване на стоката ПОТРЕБИТЕЛЯТ или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема доставената стока и е на посочения от ПОТРЕБИТЕЛЯ адрес.

 

6. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за неоснователен и ПОТРЕБИТЕЛЯ дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес, или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, ТЪРГОВЕЦА се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

 

7. Когато доставената стока не съответства на заявената за покупка от ПОТРЕБИТЕЛЯ стока, което може да се установи чрез обикновен преглед, той може да поиска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й.

 

8. При покупка на продукти на обща стойност над 99.00 лева доставката е безплатна, и е изцяло за сметка на ТЪРГОВЕЦА. При покупка под 99.00 лева цената за доставка е фиксирана – 4.90 лева, и се заплаща от ПОТРЕБИТЕЛЯ.

 

III. ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА И ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

 

1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от подадената заявка за поръчка в рамките на един работен ден от датата на подаването й, като се свърже с екипа на www.bioteka.bg чрез електронна поща или телефон.

 

2. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 дни от датата на закупуването й, без да дължи обезщетение или неустойка. За целта предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката и касовата бележка, получена с поръчката.

 

3. Транспортните разходи при връщане на стоката са за сметка на ПОТРЕБИТЕЛЯ, като негово право е да избере с коя куриерска служба да изпрати пратката. Адресът за връщане на поръчка е: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов № 8, Търговски център Хали – ет.1, Планта трейд ЕООД, тел.: +359 885 888 322.

 

4. След получаване и преглед на върната стока ТЪРГОВЕЦЪТ възстановява на ПОТРЕБИТЕЛЯ левовата стойност на продукта/ите до 14 дни, считано от датата, на която е уведомил ТЪРГОВЕЦА за решението си за отказ от поръчката.

 

5. Левовата стойност на продукта/ите се връща по банкова сметка, предоставена от ПОТРЕБИТЕЛЯ или чрез куриерски превод.

 

6. Всеки ПОТРЕБИТЕЛ може да се възползва от правото си на замяна на продукта с друг продукт по избор.

 

7. Отворени и/или разопаковани хранителни добавки не могат да се връщат, поради естеството на продуктите.

 

IV. ЦЕНИ

1. Цените на продуктите, посочени на уебсайта са в български лева с включен ДДС и не включват транспортните разходи до адреса на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

 

2. ТЪРГОВЕЦЪТ, собственик на онлайн магазин www.bioteka.bg си запазва правото да променя цените на продуктите, както и тези за доставка.

 

V. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има възможност да разглежда и да поръчва обявените продукти в онлайн магазин www.bioteka.bg след попълване на електронната форма.

 

2. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се информира за състоянието на своята поръчка.

 

3. ПОТРЕБИТЕЛЯТ носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и парола. ПОТРЕБИТЕЛЯТ е длъжен незабавно да уведомява ТЪРГОВЕЦА за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.

 

4. ПОТРЕБИТЕЛЯТ е длъжен да заплати цената на поръчаните продукти според обявения начин на страницата www.bioteka.bg:
• наложен платеж
• банков превод

 

5. Всеки ПОТРЕБИТЕЛ се задължава при използване на услугите:

• да спазва българското законодателство и интернет етиката при ползване на предоставяните от www.bioteka.bg услуги

• да уведомява незабавно ТЪРГОВЕЦА за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги

• да не зарежда и използва компютърни програми, файлове или приложения, съдържащи компютърни вируси, предназначени да нарушават нормалното функциониране на компютърния хардуер, софтуер или телекомуникационните съоръжения

• да не извършва злоумишлени действия.

 

6. ПОТРЕБИТЕЛЯТ се задължава:

• да посочи име и фамилия

• да посочи точен телефонен номер

• да посочи точен адрес за доставка

• да посочи точен електронен адрес

• да заплати цената на доставените продукти

• да заплати разходите по доставката, ако не са налице условията за безплатна доставка

• да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.

 

VI. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЪРГОВЕЦА

1. ТЪРОВЕЦЪТ няма задължението да контролира начина, по който ПОТРЕБИТЕЛИТЕ използват предоставяните услуги.

 

2. ТЪРОВЕЦЪТ има право по всяко време, без да уведомява ПОТРЕБИТЕЛЯ, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на ТЪРОВЕЦА да прекрати, промени или ограничи предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта.

 

3. ТЪРОВЕЦЪТ не носи отговорност спрямо ПОТРЕБИТЕЛИТЕ и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, променянето или ограничаването на услугите, както и изтриването или неточността на информация, станала достъпна чрез www.bioteka.bg.

 

4. ТЪРОВЕЦЪТ се задължава да достави в срок заявените за покупка от ПОТРЕБИТЕЛЯ продукти, като провери целостта на опаковката на всеки артикул преди да бъде изпратен.

5. ТЪРОВЕЦЪТ не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или загуба на данни, произтекли от материали, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.

 

6. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност в случаите, когато производителя е посочил невярна информация за предлаганите продукти.

 

7. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, като:
a. случайни събития
b. проблеми с глобалната мрежа на интернет
c. предоставяне на услуги извън неговия контрол.

 

8. ТЪРГОВЕЦЪТ има право да събира и използва информация отнасяща се до неговите ПОТРЕБИТЕЛИ, независимо дали са регистрирани.

 

9. Информацията по предходния член може да бъде използвана от ТЪРГОВЕЦА, освен в случай на изрично несъгласие на ПОТРЕБИТЕЛЯ, изпратено на e-mail адрес: sales@bioteka.bg. ТЪРГОВЕЦЪТ събира и използва информацията, за да подобрява предлаганите услуги.

 

10. ТЪРГОВЕЦЪТ има право да използва „бисквитки”, което допринася за по-доброто използване на уебсайта www.bioteka.bg. Можете да изтриете или блокирате “бисквитките”, но ако го направите е възможно някои функции на сайта да не работят както трябва. Свързаната с „бисквитките” информация не се използва за установяване на самоличността на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

 

VII. ЛИЧНИ ДАННИ

 

1. ТЪРГОВЕЦЪТ гарантира на своите ПОТРЕБИТЕЛИ конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общи условия.

 

2. ТЪРГОВЕЦЪТ защитава личните данни на ПОТРЕБИТЕЛЯ, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка. Това задължение отпада в случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ е предоставил неверни данни.

 

3. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, ТЪРГОВЕЦЪТ може да използва личните данни на ПОТРЕБИТЕЛЯ единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

 

4. ТЪРГОВЕЦЪТ се задължава да не разкрива лични данни за ПОТРЕБИТЕЛЯ на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите, когато е получил изричното писмено съгласие на ПОТРЕБИТЕЛЯ, или информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство имат правомощието да изискват и събират такава информация. В тези случаи ТЪРГОВЕЦЪТ е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

 

5. С приемането на общите условия ПОТРЕБИТЕЛЯТ разрешава на ТЪРГОВЕЦА да използва електронния адрес му за изпращане на комуникационни имейли и рекламни съобщения.

 

VIII. ИЗМЕНЕНИЯ

 

1. Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от ТЪРГОВЕЦА, или ако са наложени от влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно и са задължителни за всички ПОТРЕБИТЕЛИ на уебсайт www.bioteka.bg.

 

2. В случай на промяна на Общите условия за ползване ТЪРГОВЕЦЪТ информира за това ПОТРЕБИТЕЛИТЕ чрез публикуването на промените в уебсайта www.bioteka.bg. В този смисъл всеки ПОТРЕБИТЕЛ има задължението да прави справка за евентуални промени на Общите условия на уебсайта при всяко ползване.

 

3. ТЪРГОВЕЦЪТ има право да променя характеристиките и цените на продуктите, описани в уебсайта www.bioteka.bg по всяко време.

 

IX. ТЕРМИНОЛОГИЯ И АРБИТРАЖ

 

По смисъла на настоящите Общи условия изброените понятия са използвани със следното значение:

1. „ПОТРЕБИТЕЛ” е всеки, който е заредил на своя компютър страницата на www.bioteka.bg.

 

2. „ТЪРГОВЕЦ” е юридическо лице, което предоставя стоки и услути.

 

3. „ПОРЪЧКА/ЗАЯВКА” включва избраните продукти/стоки и всички други атрибути, свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от ПОТРЕБИТЕЛЯ.

 

4. „УСЛУГА” са всички действия, които ТЪРГОВЕЦЪТ прави за подбиране, опаковане и изпращане на избрания/те продукти на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

 

5. Онлайн магазин www.bioteka.bg е собственост на ТЪРГОВЕЦА.

 

6. Органи, осъществяващи контрол и надзор на развитието на обществените отношения свързани със сключването на договори от разстояние и договори извън търговски обект са:

6.1. Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр. София, пл.”Славейков” № 4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 02 / 933 05 65
Уебсайт: www.kzp.bg

6.2. Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София 1592, бул. “Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: 02/ 915 35 18
Уебсайт: www.cpdp.bg

 

7. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че не бъде постигнато съгласие, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването му, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на ТЪРГОВЕЦА, съобразно българското законодателство.

Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги. Чрез използването му вие се съгласявате с това.