Хиалуронова киселина, едва ли има жена която не е чувала за нея и не е наясно с нейното значение. Да, тя е онази чудотворна съставка, която забавя процеса на стареене и възвръща на кожата желаната красота и еластичност. През последните години хиалуронова киселина получи доста голяма популярност и намира широко приложение, както в медицината, така и в козметиката, където е една от най-широко използваните козметични съставки. Добавя се, като основен компонент в много козметични продукти за грижа за кожата - кремове, серуми, маски, а напоследък все по-често можете да я откриете и в козметичните линии за грижа за косата.

 

 

Какво представлява хиалуронова киселина?

 

Хиалуронова киселина е вещество, което се намира и произвежда естествено в човешкото тяло - в стъкловидното тяло на очите, ставите, сухожилията, мускулите, косата и кожата. Заедно с колагеновите и еластиновите влакна съставлява основната структура на кожата.

 

Тъй като, около половината от общото количество от хиалуроновата киселина в тялото се намира в кожата, е изключително важна за външния й вид. Тя помага за поддържане на здрава, мека и еластична кожа - основните атрибути на женската красота от незапомнени времена, от които жените никога не са се отказвали. Въпреки това, с напредване на възрастта, както и поради външни фактори - сух въздух, температурни промени, неправилно хранене, стрес и др., количеството на естествената хиалуронова киселина започва бавно да намалява. Това се отразява негативно на кожата и тя става видимо по-суха, започва да губи своята еластичност, обем и хидратация, появяват се първите фини линии и бръчки, които с времето стават все по-видими и дълбоки. Накратко, възниква необходимостта загубата на хиалуронова киселина да бъде компенсирана с подходяща козметика.

 

Хиалуронова киселина в козметичните продукти за грижа за кожата и косата

 

Хиалуроновата киселина има уникалната способност да привлича и задържа водните молекули в клетките на кожата повече от всяко друго биологично вещество - около 1000 пъти над собственото си тегло. Поради това, в съвременната козметология хиалуронова киселина се използва като основен компонент за хидратиране и има много благоприятни ефекти върху кожата и косата.

 

Ефекти на хиалуроновата киселина върху кожата:

 

 

възстановява тонуса и нормализира водния баланс

 

• успокоява раздразненията и намалява възпалението

• регенерира и спомага бързото заличаване на белези

• премахва симптомите на сухота и лющене

 

• предпазва от неблагоприятни външни влияния

• омекотява и повишава еластичността

• помага за изглаждане на бръчките

• забавя процеса на стареене


Добър избор за ежедневната грижа за кожата на лицето е натурална козметика с хиалуронова киселина, която е подходяща за всички типове кожа: при суха кожа - възстановява блясъка, при комбинирана - нормализира водния баланс, при мазен тип кожа - хидратацията помага за нормализиране на производството на себум и премахване на мазния блясък. За да поддържате здрав, сияен и младежки вид на кожата на лицето е важно да не пропускате нито една стъпка от вашата ежедневна рутинна грижа, а изборът на подходящи козметични продукти с хиалуронова киселина под формата на кремове, маски и серуми е важна стъпка в борбата със стареенето.

Както кожата, така и косата се нуждае от хидратация. Загубата на влага в косъма може да бъде причинена от много фактори, включително често миене, твърде висока температура на водата и топлинно оформяне, без подходяща защита. Използването на хиалуронова киселина в домашната грижа за косата е безопасно и може да доведе до наистина изненадващи резултати.


Ефекти на хиалуроновата киселина върху косата:

 

• предотвратява изсушаването на скалпа     

• ревитализира косъма от корена до върха

• подобрява структурата на косъма

• придава еластичност, плътност и обем

• регенерира и хидратира

• изглажда и придава блясък

• подпомага здравословния растеж

• предпазва от накъсване и загуба на влага

• създава защитен слой и улеснява разресването

 

Редовното прилагане на шампоани, маски и серуми с хиалуронова киселина ще направи косата ви здрава, силна, еластична и гладка. Погрижете се за себе си с подходящите козметични продукти и подчертайте естествената си красота. 


хиалуронова киселина