Здравата и добре поддържана кожа на лицето е мечтата на всяка жена, продиктувана от желанието да изглежда по-привлекателна и по-свежа, независимо от възрастта.

Поради своите особености кожата на лицето е най-чувствителна и се нуждае от специално внимание, затова ежедневната грижа е много важна. В същото време, съвсем естествено, с времето израженията на лицето водят до образуването на мимически бръчки, които въпреки своя чар, искате да отложите колкото е възможно повече.

Превръщането на ежедневната грижа за кожата на лицето в рутина играе важна роля и може да забави появата на промени, свързани с възрастта. Какъвто и продукт да използвате, е важно той да е натурален, с органични съставки, които подхранват, защитават, хидратират и оказват благоприятно влияние върху кожата на лицето, без да причиняват раздразнения и алергии. 

 

Ежедневен ритуал за грижа за кожата в 4 стъпки

 

 

За добре поддържана и идеално хидратирана кожа, ежедневният ритуал за красота трябва да включва няколко основни стъпки, които не бива да пренебрегвате независимо от възрастта. Необходимите стъпки, през които трябва да преминете са:

 

Стъпка първа - почистване

Почистването на кожата на лицето в ежедневната грижа е много важна стъпка, с която трябва да започнете и да завършите деня. Ежедневно кожата е изложена на действието на различни външни фактори - прах, сух въздух, ултравиолетова радиация, свободни радикали и др. Ето защо вечерната грижа за кожата - почистване от грим и замърсявания е важна, и може да предотврати:

загуба на твърдост и еластичност

появата на признаци на преждевременно стареене

запушване на порите, което да доведе до появата на акне

Сутрин кожата трябва да се почисти от излишния себум, резултат от нощната работа на мастните жлези. За да сте сигурни, че се грижите за кожата на лицето правилно, е  препоръчително да използвате натурални продукти, съдържащи органични съставки, в зависимост от вашия тип кожа или предпочитания - почистващ лосион или мицеларна вода.

 

Стъпка втора - тонизиране

Тонизирането на кожата е процедура за почистване на последните остатъци от грим и почистващ продукт. Тонизиращият лосион съдържа антиоксиданти и активни съставки, които осигуряват правилно функциониране на кожата и:

 

подобрява микроциркулацията на кръвта в тъканите

намалява възпаленията и успокоява раздразнена кожа

възстановява рН на кожата и стяга порите

омекотява, хидратира и придава на кожата свеж вид

подготвя кожата за ефективно усвояване на активните съставки от други продукти

 

Стъпка трета - механично ексфолиране

 

Механичното ексфолиране е съществена част от всяка рутина за грижа за кожата. То премахва излишните мъртви клетки от повърхността на кожата, стимулира кръвообращението и производството на колаген, помага на кожата да абсорбира активните съставки в продуктите за грижа по-ефективно. Механичното ексфолиране не трябва да бъде агресивно, а нежно и ефективно. Извършва се 1-2 пъти седмично, с помощта на натурален ексфолиант или почистваща маска за лице.

 

Стъпка четвърта - хидратация

 

Ежедневната хидратацията е от съществено значение за всеки тип кожа и включва прилагането на полезни активни съставки, като витамини, растителни екстракти и хиалуронова киселина, които възстановяват хидролипидния филм, укрепват естествената бариера, възстановяват еластичността и ревитализират кожата на лицето. Не забравяйте да нанасяте крем два пъти на ден - дневният крем служи като основа за грим и предпазва кожата от ежедневните предизвикателства, а нощният хидратира и регенерира.

 

Добра алтернатива на кремовете са натуралните масла, въпреки, че те все още са недооценен източник на хидратация. В комбинация натурални масла от морски зърнастец, арган, жожоба и сладък бадем са подходящи за хидратиране на кожата на лицето.

Създайте си ежедневна рутина за грижа за кожата и резултатите няма да закъснеят. Тя ще ви помогне да поддържате здравето, младостта и красотата на кожата за дълго време.

 Разгледайте всички козметични продукти в категория почистващи.